mandag den 9. marts 2015

De grimme børn af Kim fupz Aakeson



Bogen De Grimme børn handler om en mand som gerne vil have et job. Manden ved ikke hvad han skal være. Men en dag se han et opslag om et job. Manden tænker det er lige noget for mig. Manden får jobbet. Jobbet er at trøste grimme børn. Manden kommer til at passe en dreng der hedder Ivan. Ivan bliver drillet i skolen. Men manden trøster Ivan. En dag har Ivan en pigen med hjem. Ursula er blevet smidt ud hjemmefra fordi hendes forældre synes at hun er for grim. Sammen har de en hverdag. Men en dag bliver det for hårdt for manden. Manden får en ny hjælper til at trøste og passe børnene. Det er en dame. damen og manden trøster børnene sammen. En dag kommer kommunen og siger at de skal spare 1 million kroner, så kommunen er nødt til at fyre manden og damen. Manden og damen sender børnene i skole og derefter må de finde et nyt job.


Manden bliver flyttet fra seng til sofa til badekar, i takt med at der kommer flere personer i huset.



KIm Fupz aakeson er meget direkte i sit sprog fx "Børnene må være grimme på egen hånd". Her mener kim Fupz Aakeson at børnene skal klare sig selv uden hjælp fra voksne.

Kim Fupz Aakeson er god til at gøre svære emner til noget lidt mere sjovt at læse i sine bøger fx forældresvigt, mobning og omsorg.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar